Welke rail verlichting voor mijn winkel?

Rail, of track verlichting, is er in vele opties te verkrijgen. Zo zijn er 1 fase, 2 fase of 3 fase systemen. In dit blog gaan wij het niet over de verschillende fase systemen hebben maar over de lichtkleuren. Welke lichtkleur moet u nemen binnen uw winkel?

Op het commerciële gebied van verlichting zijn er een aantal tips die wij kunnen geven. Om een goede keuze te maken moet u rekening houden met de kleurtemperatuur, aantal lumen en kleurweergave-index (CRI) van de lamp. Onderzoek wijst uit dat bij een juiste CRI-waarde en kleurtemperatuur meer omgezet gerealiseerd kan worden. De beleving en het koopgedrag van de klant wordt positief beïnvloed.

Gebruik de onderstaande kleurtemperaturen en RA

Gebruik 2700K en Ra> 90 bij licht glinsterende producten zoals goud en zilver.

Gebruik 3000K en RA>90 om een warm effect te creëren wij kleding in de winter.

Gebruik 3500K en Ra> 90 licht om een luxe en frisse uitstraling te creëren.

Gebruik 4000K en Ra> 90 licht om neutrale kleuren te accentueren. Dit kan gebruikt worden bij overhemden, colberts en shirts. Hierdoor behouden de producten hun ware kleuren.

Gebruik 5000K en Ra> 90 licht om en verblindend effect te creëren bij diamanten en juwelen.

In het algemeen wordt led rail verlichting op grote schaal gebruikt in commerciële gebieden, het creëren van luxe, comfortabele en modieuze winkel omgevingen. Uitstekende verlichting draagt bij aan een positieve belevingservaring en zal het koop gedrag van uw klanten positief beïnvloeden.

Enthousiast geworden? Wij helpen u graag.