eia

EIA 2017 (Energie-investeringsaftrek)

Ook in 2017 kan u als ondernemer gebruik maken van de energie-investeringsaftrek(EIA). De IEA is een fiscale regeling waarmee de overheid u en andere ondernmers ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Als ondernemer kan u dubbel profiteren van deze regeling als u over stapt op led verlichting. Ten eerste u bespaart door led verlichting te gebruiken op de energierekening en ten tweede u betaald minder belasting. Let op: Alleen bepaalde typen led verlichting artikelen komen in aanmerking voor dit fiscale voordeel. Wij helpen u graag verder.

Welke financieel voordeel kan ik behalen?
Met een EIA kunt u 55,5% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Hierdoor hoeft u minder vennootschaps- en/of inkomstenbelasting te bepalen.

Denk aan:

  • Kantoren
  • Kantines
  • Werkplaats
  • Garages
  • Terreinen
  • Vereniging van Eigenaren

Welke led verlichting komt in aanmerking?

Als u investeert in led armaturen, lichtregelapparatuur of led buizen dan komt u in aamerking. Deze producten moeten wel voldoen aan de gestelde eisen in de energielijst van 2017.

LED-armaturen

De omschrijving van code 210506 is aangepast. Volgens deze code komen alleen LED-armaturen, anders dan met LED-buizen, met een specifieke lichtstroom van ten minste 100 lm/W en een powerfactor van ten minste 0,90 nog in aanmerking voor EIA 2017. Het gaat hierbij om LED-armaturen waar de LED-chip of LED-module volledig geïntegreerd is in de armatuur.

LED-buizen

LED-buizen kunt u melden onder de code 210509 ‘LED-buis systeem’.

Alleen LED-buizen met een specifieke lichtstroom van ten minste 120 lm/W die zijn voorzien van een externe driver, komen voor EIA in aanmerking.

Het betreft een systeem van een LED-buis gekoppeld aan een losse (externe) driver. De powerfactor van het systeem bedraagt ten minste 0,90.

Bron: RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)

 

Marco helpt u bij het invullen van een EIA.

ik-help-u-graag
Marco helpt u tijdelijk kosteloos bij het invullen van de energie-investeringsaftrek als wij u led verlichting adviseren.

Bel 085 – 0607777 of stuur vul het onderstaande formulier in:

 

Ik ontvang graag meer informatie

Uw naam
Uw e-mailadres
Uw telefoonnummer
Onderwerp Energieinvesteringsaftrek
Eventuele aanvullende gegevens

Voeg een foto of tekening toe