Industrië LED verlichting

Goede verlichting is essentieel, zeker in een industriële omgeving. Zonder goede industrie LED verlichting zien uw werknemers niet goed waar ze mee bezig zijn en kunnen vervelende ongelukken ontstaan. Licht is ook goed voor het aanmaken van vitamines in ons lichaam, maar dat geldt vooral voor natuurlijk licht afkomstig van de zon.

Industriële LED verlichting

Industrie LED verlichting is meer praktisch van aard. Vaak is bij daglicht de werkplek niet goed verlicht of moet er ‘s avonds worden doorgewerkt. Goede verlichting is een van de belangrijkste middelen om medewerkers fit, geconcentreerd en gemotiveerd te houden. Daarom is het slim om voldoende aandacht aan de verlichting op de werkvloer te besteden.

Niet iedere werkvloer is hetzelfde, daarom geven wij advies op maat. BIj het ontwerpen van een zogenaamd lichtplan houden we rekening met de ruimte, het gebruik en uw wensen. Alleen wanneer de verlichting wordt afgestemd op de wensen en behoeften van u en uw mensen vormt het een toevoeging aan het werkklimaat binnen uw bedrijf.

 

Waarom is industriële LED verlichting belangrijk?

Goede verlichting in het magazijn, de loods of op de werkplaats is erg belangrijk. Het zorgt voor veiligheid en verhoogt de productiviteit van uw werknemers. Een op uw situatie afgestemd lichtplan is een prima startpunt bij het ontwerpen van een goede lichtvoorziening. Wij kunnen u er mee verder helpen.

Veiligheid in een industriële omgeving

Zeker in een industriële omgeving is het belangrijk dat iedereen goed zicht heeft. Vaak wordt gewerkt met gevaarlijke machines en materialen. Ongelukken zitten dan in een klein hoekje. Optimaal zicht is een van de manieren waarop de kans op dergelijke ongelukken zo klein mogelijk kan worden gemaakt.

Productiviteit en nauwkeurigheid van werknemers verhogen

Goede magazijn en werkplaats verlichting kan ook de productiviteit en nauwkeurigheid van uw werknemers verhogen. Zeker wanneer uw mensen avond- of nachtdiensten draaien, is het van groot belang dat zij scherp worden gehouden door goede verlichting. Dit voorkomt natuurlijk ook dat er ongelukken gebeuren.


Soorten industrie verlichting

De verlichting van uw magazijn, loods of werkplaats kan op verschillende manieren worden ingevuld. Hierbij gaat Ledsko altijd uit van uw wensen en behoeften. Als specialist in industriële lichtoplossingen hebben wij een ruim assortiment aan energiezuinige, duurzame en efficiënte LED verlichting.

Omdat iedere ruimte een andere lichtbehoefte heeft, gaan wij altijd aan de slag met een op maat gemaakt lichtplan. Door ons ruime assortiment kunnen we altijd aan uw behoeften voldoen. We hebben verschillende soorten LED lampen en armaturen, zodat we voor elke situatie de juiste oplossing kunnen bieden.

Magazijn LED verlichting

In een magazijn is het altijd druk. Vrachtwagens moeten worden volgeladen en heftrucks rijden goederen rond: een hectische situatie. Goede verlichting is daarom belangrijk. Niet alleen voor het praktische zicht, ook voor de veiligheid is goede magazijn verlichting essentieel.

Voor laadperrons is vaak een speciale aanpak nodig, omdat het gaat om een overdekte buitenruimte. Ledsko is specialist op het gebied van laadperron verlichting en heeft ook voor deze tak van sport de juist oplossing in huis.

Werkplaats LED verlichting

Op de werkplaats wordt gewerkt met verschillende soorten, soms gevaarlijke materialen en machines en gereedschap. Dat kan misgaan. Goede verlichting is belangrijk om de kans op ongelukken zo klein mogelijk te maken. Maar buiten de veiligheid is passende verlichting ook essentieel voor de productiviteit en nauwkeurigheid bij uw werknemers.

Uit onderzoek blijkt dat licht mensen productiever, fitter en blijer maakt. Dat geldt vooral voor daglicht van de zon, maar ook kunstmatig licht in de juiste kleur en lichtsterkte kan hier een bijdrage aan leveren. Goede werkplaats verlichting tijdens avonduren en in de nacht zorgt ervoor dat uw mensen ten allen tijden een topprestatie kunnen leveren.


Laat ons jouw lichtplan maken

Aan de basis van goede industriële verlichting staat een op uw situatie afgestemd lichtplan. In een lichtplan zetten we uiteen wat er nodig is om uw magazijn of werkplaats zo optimaal mogelijk te verlichten. Daarbij kijken we per ruimte naar de beste lichtoplossing, want iedere situatie vraagt om een eigen aanpak.

Door onze jarenlange ervaring en opgebouwde expertise zijn we in staat om voor iedere ruimte in uw magazijn, loods of werkplaats de juiste lichtvoorziening te creëren. Benieuwd naar de mogelijkheden? In een vrijblijvend gesprek bespreken we met u graag de mogelijkheden voor het laten maken van een lichtplan.


Verlichting van uw werkplekken: ARBO-regels

Naast het feit dat goede verlichting ervoor zorgt dat iedereen prettig kan werken, zijn er ook ARBO-regels om rekening mee te houden bij het ontwerpen van een lichtoplossing. In artikel 6.3 van het arbobesluit staat dan ook dat werkgevers de plicht hebben om te zorgen voor goede verlichting.

Licht (of het ontbreken ervan) mag bijvoorbeeld geen risico voor de veiligheid en gezondheid van werknemers opleveren. Ook dient een werkgever te zorgen voor genoeg binnenkomst van daglicht, dan wel het plaatsen van goede kunstlicht-voorzieningen. De veiligheid en gezondheid staat dus voorop in het arbobesluit, en zo ook in lichtplannen van Ledsko.


Inspiratie industrie verlichting

Hieronder vindt u enkele producten uit ons ruime assortiment van industrie LED verlichting ter inspiratie. Ook als u op zoek bent naar een oplossing op maat, bent u bij Ledsko aan het juiste adres. Verlichting is ons vak en we helpen u graag verder.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een oplossing op maat? In een vrijblijvend gesprek vertellen we u hier graag meer over. Neem contact met ons op via het contactformulier op onze website of bel ons via 085 – 060 77 77.